Freddy Kring - Moments to remember

Flyerbillede fra Stadsbiblioteket "Musikalske billedbreve på april måneds udstilling i Gallerigangen

Freddy Kring sender breve hjem til sin fynske barndom, billedbreve med årstidsfarvede landskaber og visuelle notater fra hans sansede hverdag i storbyen og erindringerne om det, han forlod, fastholdte øjeblikke, som er værd at huske. Alt hvad der optager ham finder vej gennem hånden og pastelfarverne: landskaber, fugle, yppige kvinder og musik, ikke mindst musik. Freddy Kring lægger ikke skjult på at hans allervæsentligste billedinspiration er Louis Armstrong, men også klassisk musik påvirker ham, og violinformer dukker op i billedkompositionerne, der er fulde af rytmiske gentagelsesmønstre.

Man aner den franske modernismes, ikke mindst kubisten Georges Braques, formsprog som en vigtig forudsætning for Freddy Krings stramt opbyggede billedflader, der lader levende, organiske former som f.eks. planter og fuglevinger bryde igennem med mange fine farvenuancer.

Kunstneren har arbejdet mange år som grafisk tilrettelægger, og det sikre øje for afbalanceringen har han taget med over i sit skabende arbejde, hvor spillet mellem det kontrollerede og det uforudsigelige giver spænding til billederne.

Freddy Krings udstilling "Moments to remember" kan ses i Gallerigangen på Stadsbibliotek." - Karsten Pharao

Fotografier taget af www.sannib.dk
webdesign af Jakob Tolstrup Bech